Activiteiten

Plattegrond zwembad
LAGO Brugge Olympia

LAGO Brugge Olympia is een zwemcomplex dat bestaat uit een topsportbad en een subtropisch zwemparadijs.                       

Afstand van De Karmel: 1,3 km

Boudewijnpark
Boudewijn Seapark

Een dolfinarium, een zeeleeuwentheater, een aquapark en het reuzengrote binnenspeeldorp.

Afstand van De Karmel: 2,6 km

Sterrenwacht Cozmix Beisbroek
Cozmix

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw.

In dit hightech planetarium worden zon, sterren en planeten geobserveerd.  Het planetenpad, dat vertrekt aan het kasteel, stelt de afstanden tussen de verschillende planeten op schaal voor.

Afstand van De Karmel: 3,4 km

Tillegembos
Provinciedomein Tillegembos

Recht tegenover De Karmel biedt dit domein een uitgebreid speelbos, prachtige wandelpaden, het kasteel Tillegem,een Blososportpad en een fraaie kinderspeeltuin.

 

 

Pierlapont
Kijkboerderij Pierlapont

Families komen hier een weekendje relaxen, klassen helpen boer Willy de neerhofdieren voederen, stoere rakkers gaan met pony Mira op stap en kleine kleutertjes zien voor het eerst hoe een kalfje geboren wordt. En dan hebben we het nog niet eens over het interactieve Pierlapad met creatieve doe-opdrachten, het maïsdoolhof of de boerengolf! 

Afstand van De Karmel: 5,2 km

historium
Historium

Het Historium katapulteert je terug naar de gouden eeuw in Brugge.  speciale effecten, film en decor brengen het jaar 1435 weer tot leven.  Wandel rond in de haven, neem een kijkje in het atelier van Van Eyck en snuif de sfeer op in de straten.

Afstand van De Karmel: 4,3 km

Groeningemuseum
Groeningemuseum

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst, met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven.

Afstand van De Karmel: 4,4 km

Frietmuseum
Frietmuseum

Dit didactisch museum schetst de geschiedenis van de aardappel tot de eerste friet.  Na het bezoek kan er geproefd worden van heerlijke frietjes in de middeleeuwse kelder van het gebouw.

Afstand van De Karmel: 4,4 km

Choco Story
Choco-Story

Het chocolademuseum dompelt zijn bezoekers onder in de geschiedenis van cacao en chocolade: van de Maya's over de Spaanse veroveraars tot hedendaagse lekkerbekken.  Kinderen kunnen via een chocoladezoektocht het museum ontdekken.  

Afstand van De Karmel: 4,5 km

Belfort
Belfort

In het hartje van Brugge vind je de belangrijkste Brugse toren.  Het Belfort is 83 meter hoog en herbergt een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 welluidende klokken.  Na precies 366 treden krijg je een adembenemend uitzicht over Brugge.

Afstand van De Karmel: 4,3 km

spelaanbod
Spelaanbod

Gedaan met bakken vol spelmateriaal mee te sleuren.  De Karmel heeft een aanbod aan klassieke volksspelen, grote gezelschapsspelen en sporten.  Tijdens het verblijf kan dit vrij gebruikt worden.

Naast het klassieke spelaanbod zijn er op het terrein heel wat plekjes om te ontdekken, een heus vlot op de vijver, een waterspeeltuin, een echte boomhut, teveel om op te noemen. 

pimento
begeleide vormingsinitiatieven

Laat je groep begeleiden door een ervaren vormingswerker!

Interactieve werkvormen rond thema's als:

pesten & weerbaarheid

teambuilding

relaties & seksualiteit

zingeving

...

Seafront
Seafront Zeebrugge

Ontdek de geheimen van de zee!

In het unieke kader van de pittoreske Oude Vismijn bezoek je een maritiem themapark over zee- en zeevaart, vis en visserij.

NIEUW, Noordzeeschatten-expo ism WWF!  Waag je voorbij de strandlijn en ‘duik’ onze wondermooie Noordzee in met verrassend helder water, een rijk bodemleven, indrukwekkende vissen, zeezoogdieren en vogels. Verder kan je bij SEAFRONT proeven van onze rijke visserijgeschiedenis en volg je de weg van de vis, van in zee tot op je bord.

Afstand van de Karmel: 19 km

Knutsel & spel
De Banier: Knutsel- en spelmateriaal

Materiaal nodig om te knutselen? Of om te spelen? Gemakkelijk te bestellen via de webshop van De Banier! De bestelling wordt gratis geleverd in het Chirohuis.

Bestel ten laatste 14 dagen voor aanvang van je verblijf.

 

Creapakketten
De Banier: Creapakketten voor groepen

Originele knutselideeën voor grote groepen kinderen uitgewerkt in een kant-en-klaar knutselpakket.

Elk pakket bevat de nodige materialen voor 20 werkstukken én een duidelijke werkbeschrijving.

Er zijn meer dan 40 verschillende uitgewerkte ideeën!

Een besteld pakket wordt bovendien gratis geleverd in het Chirohuis. Ten laatste 14 dagen voor je verblijf bestellen.

creatieve workshop
De Banier: Creatieve workshops met begeleiding

Kindergrime, beton gieten, punch needling, creatief met letters, fototransfers maken…… neem een kijkje op de website van De Banier voor het grote aanbod workshops.

Al onze workshops kun je mét begeleiding tijdens je verblijf in een Chirohuis aanvragen.  Zoek je een creatieve activiteit voor je jeugdvereniging,  voor (een) klas(sen) of voor een groep volwassenen of kinderen? Het kan allemaal.

Vul het contactformulier in en je krijgt een offerte op maat.  Doe dit minstens 6 weken voor je verblijf.