De Hagaard met groot grasveld voor
Bomen met De Kalei op de achtergrond en jongeren in hangmat
Bos met Heibrand tussen de bomen
Overzicht De Karmel met boomhut en grasveld

Voor Wie

Heibrand kic antwerpen

Jeugdwerk

De 5 jeugdverblijfscentra van Chirojeugd Vlaanderen zijn ideaal voor groepen die binnen het jeugdwerk actief zijn.

Ontdek hoe spelen leuker wordt op weekend of kamp in een van de Chirohuizen. Beleef fantastische avonturen in het speelbos of doe massaspelen op de grote grasvelden. 

Wij bieden jouw groep vooral veel ruimte aan: per groep van 15-20 personen beschik je over minstens 1 werkruimte en aan elk huis is er buitenruimte verbonden die zeer sterk uitnodigt tot spelen!  

Voor vormings- of planningsmomenten kan je in elk Chirohuis terecht in de volpensionformule

Kom je graag met jouw jeugdgroep en kook je liever zelf,  dan kan je ook terecht in zelfkook in verschillende gebouwen per Chirohuis. Voor de klassieke zomerkampen met tenten is De Kalei het meest aangewezen. 

Ook financieel komen we het jeugdwerk tegemoet. Vlaams jeugdwerk verblijft aan lagere tarieven dan andere groepen. Chirogroepen krijgen daarbovenop nog eens speciale tarieven.

Ons aanbod

kamp

cursus

vormingsweekend

 

Onze troeven

spelen in de natuur

huisbereide maaltijden

maatwerk

Extra's

audiovisueel materiaal

podium

wifi

school

Jongeren en scholen

Naast het klassieke jeugdwerk zijn wij ook zeer geschikt om andere jongerengroepen te ontvangen: jeugdmuziek, jeugdtheater, sportgroepen,...  En de Chirohuizen bieden een leerrijke omgeving voor activiteiten met schoolkinderen!

Bekijk zeker onze scholenbrochure.

De vele leefruimtes bieden plaats om activiteiten per groep te doen. Voor gemeenschappelijke momenten met de hele groep kan je de grote zaal gebruiken.
Educatief materiaal zoals een beamer, schrijfborden en geluidsinstallaties maakt van onze huizen geschikte locaties voor bosklassen, bezinningen, kampen en kennismakingsdagen. In de avontuurlijke omgeving kunnen de kinderen de natuur ontdekken.

Eén ding is zeker, voor de leerlingen blijft het een onvergetelijke gebeurtenis. Om je verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, bieden we de nodige logistieke ondersteuning. Dat gaat van hulp bij het opstellen van het programma, tot kindvriendelijke, gezonde maaltijden verzorgen en geschikte verblijfsaccommodatie ter beschikking stellen. We houden, op aanvraag, rekening met voedselallergieën. Ook vegetarische of halal maaltijden zijn vooraf te bestellen.

We ontwierpen een bundel met activiteiten, ideeën en lessuggesties om leerkrachten in de voorbereiding te ondersteunen. In die bundel vind je dagactiviteiten, ideeën voor uitstappen, knutselactiviteiten, sport- en ontspanningsmogelijkheden, lespakketten voor leerkrachten en werkblaadjes voor de leerlingen. Dat geheel bieden we aan voor de leerlingen van de lagere school en de eerste jaren van het middelbaar onderwijs. Heel wat activiteiten kun je gewoon overnemen of na enkele aanpassingen gebruiken voor jouw groep. Bij een verkennend bezoek nemen we graag de nodige tijd om uitgebreid de mogelijkheden te overlopen die wij jou bieden.

Specifiek voor secundaire scholen en hogescholen werken wij samen met Pimento. Zij organiseren vormingsdagen op maat.

Ons aanbod

natuurklassen

kampen

bezinningsdagen

 

ONZE TROEVEN

groene speelomgeving

huisbereide maaltijden

programma ondersteuning

 

 

extra's

vegetarisch of halal mogelijk

buitenspelmaterialen

wifi

De Karmel volksdans

Volwassenen/ anderen

Ook al zijn we een jeugdverblijfscentrum, we ontvangen ook gezinnen, sportievelingen en culturele verenigingen zoals fanfares, toneelverenigingen en harmonieën die de gezelligheid van een groepsaccomodatie verkiezen boven de luxe van een hotel.

Met je familie of vereniging ontspannen, elkaar beter leren kennen of repeteren: het kan allemaal in onze huizen. We ontvangen jullie graag in volpension of zelfkook.

Kijk zeker eens bij de activiteiten per huis, want overal zijn er tal van mogelijkheden om een weekend goed te vullen!

ons aanbod

repetitieweekend

familieweekend

ontspanningsweekend

onze troeven

ontspannen in de natuur

huisbereide maaltijden

persoonlijk contact

extra's

volpension of zelfkook

activiteiten in de buurt

wifi